Asadillo, spaanse paprika salade

Asadillo, ook wel zaragallada genoemd, bestaat uit tomaat en geroosterde rode paprika, in reepjes gesneden, gemengd met tonijn en olie (geen azijn) en gegarneerd met hardgekookte eieren.

Recept voor: Asadillo

Omschrijving: Spaanse paprika salade

Ingredienten

  • 3 tomaten, gepeld in plakjes
  • 6 paprika’s, groen en rood
  • 3 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 1 theelepel majoraan
  • 1 eetlepel azijn
  • olijfolie

Bereidingswijze

  1. Rooster de paprika’s in de oven op 220 graden totdat het vel zwart wordt; pel ze en snijd ze in reepjes.
  2. Leg de paprika’s in een ingevette ovenschaal en verdeel de tomaten en knoflook erover.
  3. Mix 2 eetlepels olijfolie met de azijn, de majoraan en peper en zout naar smaak en druppel dit over de groentes.
  4. Bak de schotel een half uur op 180 graden.
  5. Eten met brood.

Preparation time: 10 minute(s)

Cooking time: 30 minute(s)

Number of servings (yield): 8

Beoordeling 5 stars:  ★★★★★ 1 review(s)

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>