Gebonden aspergesoep

Je hebt twee soorten asperges: groene en witte asperges. De jonge scheuten groeien onder de grond. De witte asperges worden al geoogst als ze nog onder de grond zitten. Zodra het eerste topje aan de oppervlakte komt worden ze geoogst. Groene asperges zijn wel al boven de grond gegroeid.
De smaak is een beetje anders. In sommige landen zijn groene asperges vooral populair en in andere landen juist witte.
In soep kunnen beide gebruikt worden. Je kunt ook enkele groene asperges meekoken en niet pureren, maar op de blanke soep leggen bij het serveren.

Gebonden aspergesoep

Ingredienten

  • 500 g asperges
  • 1 liter kippenbouillon (of groentebouillon)
  • 30 g boter
  • 40 g bloem
  • peper en zout naar smaak
  • 1 eierdooier
  • ½ dl room
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie of bieslook

Bereidingswijze

  1. De asperges schillen en in stukjes snijden. De kopjes even apart houden.
  2. De aspergestukjes in een paar minuten gaar koken in de bouillon.
  3. De stukjes asperges uit de bouillon lepelen en in de blender pureren. Voor een gladde soep moeten de gepureerde asperges door een zeef.
  4. Roux maken in andere pan: De boter laten smelten, de bloem toevoegen en aanlengen met de bouillon.
  5. Nu de aspergekopjes toevoegen, een paar minuten garen en dan de gezeefde aspergemoes erbij.
  6. De eierdooier loskloppen met de room en bij de hete soep gieten voor binding, maar nu niet meer koken.

Preparation time: 10 minute(s)

Cooking time: 20 minute(s)

Number of servings (yield): 4

Beoordeling 5 stars:  ★★★★★ 1 review(s)

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>