Borrelnoten zelf maken

Borrelnoten of knabbelnoten kunnen in de oven of magnetron gemaakt worden, maar dan plakken ze aan elkaar.
Het beste kunnen ze stuk voor stuk in de hete olie gegooid worden. Doe wat olie op je hand, dan plakken de pinda’s met beslag minder aan je hand.
Haal ze er uit met een schuimspaan als ze goudbruin zijn.
Het beslag is meestal zo dik als pannekoeken beslag of dikker.
Je kunt natuurlijk eindeloos varieren met de kruiden. Paprika, wasabi, etc.

Surinaamse borrelnoten / Verborgen pindas

  • 500 gram pinda’s
  • 500 gram bloem
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 6 teentjes knoflook
  • 4 eieren
  • 2 eetlepels suiker
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel zwarte peper

Maal de knoflook fijn. Vermeng de bloem, bakpoeder, knoflook, suiker, zwarte peper en zout met elkaar.
Kluts de eieren in een grote kom. Doe een handje vol pinda in de eimassa.
Haal de pinda’s eruit en laat alle overtollige eimassa ervan af druipen. Rol de pinda’s in de bloemmix. Schud of rol ze daarna enkele

seconden in een zeef om de bloem gelijkmatig te verdelen.
Eventueel een tweede keer door de eimassa en bloemmix voor een dikker jasje.
De pinda’s uitspreiden over een bakplaat en afbakken in de oven op 180C.

Chinese borrelnoten

  • 300 g rauwe pinda’s
  • 1 ei
  • 3/4 – 1 theelepel zout
  • 1 ½ eetlepel suiker
  • 1 theelepel peper
  • 4 teentjes knoflook, gepureerd
  • ½ el vijf kruiden poeder
  • 75 g bloem

Klop het ei en voeg knoflook toe.
Giet het eimengsel bij de pinda’s.
Meng bloem met de rest van de droge bestanddelen. Voeg toe aan de pinda’s en roer goed.
Verhit de olie en frituur de pinda’s goudbruin.
Laat ze uitlekken.

Masala Peanuts

  • 1 kopje pinda’s
  • 1/2 kop Basen (kikkererwtenmeel)
  • 2 eetl rijstmeel
  • 1 eetl Chat Masala
  • 1 theelepel rode chilipoeder
  • Zout naar smaak
  • 1/2 theelepel mango poeder (amchoor)
  • 1/2 kopje water als nodig is
  • olie om te frituren

Meng alle droge ingrediënten in een grote kom.
Voeg water toe tot een dik mengsel.
Verhit de olie in een koekenpan op matig vuur.
Neem een handje pinda’s en laat ze stuk voor stuk in de hete olie vallen.
Bak de pinda’s tot goudbruin.
Neem ze uit de olie en leg ze op een servet om de extra olie af te tappen.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>