Recept voor: Chinese tomatensoep
Omschrijving: Zoetzure tomatensoep zoals je de bij de chinees krijgt.
Ingredienten
- 1 liter passata (tomatenpulp)
- 1 blikje tomatenpuree
- 1 potje kippenbouillon met kippenvlees
- 1/2 prei
- 3 cm gember in dunne plakjes gesneden
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1 ei
- 2 eetlepels suiker
- 1 eetlepel maizena
- sambal en zout naar smaak
Bereidingswijze
- Doe tomatenpulp en -puree in een pan met de gember, knoflook en suiker en kook 10 minuten.
- Was intussen de prei en snij in fijne ringetjes. Zet apart.
- Klop een ei met een eetlepel melk en bak een dunne omelet. Snij omelet in reepjes en zet apart.
- Verwijder gember uit de soep en voeg bouillon, prei en omelet toe.
- Maak papje van maizena met iets water. Breng soep op kooktemperatuur en roer papje door de soep tot de soep gebonden is.
- Serveer met taugé.
Preparation time: 10 minute(s)
Cooking time: 10 minute(s)
Number of servings (yield): 4
Beoordeling
Leave a Reply