Chinese tomatensoep

Recept voor: Chinese tomatensoep

Omschrijving: Zoetzure tomatensoep zoals je de bij de chinees krijgt.

Ingredienten

  • 1 liter passata (tomatenpulp)
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 potje kippenbouillon met kippenvlees
  • 1/2 prei
  • 3 cm gember in dunne plakjes gesneden
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 ei
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 eetlepel maizena
  • sambal en zout naar smaak

Bereidingswijze

  1. Doe tomatenpulp en -puree in een pan met de gember, knoflook en suiker en kook 10 minuten.
  2. Was intussen de prei en snij in fijne ringetjes. Zet apart.
  3. Klop een ei met een eetlepel melk en bak een dunne omelet. Snij omelet in reepjes en zet apart.
  4. Verwijder gember uit de soep en voeg bouillon, prei en omelet toe.
  5. Maak papje van maizena met iets water. Breng soep op kooktemperatuur en roer papje door de soep tot de soep gebonden is.
  6. Serveer met taugé.

Preparation time: 10 minute(s)

Cooking time: 10 minute(s)

Number of servings (yield): 4

Beoordeling 5 stars:  ★★★★★ 1 review(s)

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>