Lemon bars zelf maken

“Bar” is Engels voor reep, en bars zijn een soort van Amerikaanse vierkante meerlagige stukken taart. Ze zijn bereid in een pan en daarna gebakken in de oven. Ze worden gesneden in vierkanten of rechthoeken. Ze worden vaak gemaakt voor verjaardagen. Ze zijn vooral populair tijdens de feestdagen, maar velen eten ze het hele jaar.
Veel cafes en bakkerijen hebben ze in hun assortiment. Er zijn pindakaas bars, citroen bars, chocolade kokos bars, ananas bars, appel bars, amandel-bars, toffee bars, chocolade cheesecake bars en de beroemde zevenlagen bar. Naast suiker, eieren, boter, bloem en melk, zie je ze ook met chocolade, noten, frambozen jam, kokos, cacao poeder, cracker, pudding, mini-marshmallows en pindakaas. Meer exotische bars bevatten zure room, rabarber, pretzels, snoepjes, vanille, rozijnen, en pompoen.
Hoewel vergelijkbaar met cookies, worden bars niet beschouwd als cookies. En een brownie is geen bar.
Het eerste geschreven recept dateert uit 1963 van Betty Crocker Inc., een amerikaans bedrijf in de levensmiddelen industrie, dat onder andere Lemon Bars cakemeel verkoopt.

Recept Lemon Bars

Deeg

  • 200 g bloem
  • 75 g poedersuiker
  • 150 g zachte boter

Vulling

  • 6 eieren
  • 350 g suiker
  • 6 eetlepels bloem
  • 240 ml citroensap (5 citroenen)
  • rasp van 1 citroen
  • 1 tl bakpoeder
  • 1/2 tl zout

Bereiden:
1. Verwarm de oven voor op 190C. Vet een bakblik in van ca 22 x 33 cm en leg er bakpapier in.
2. Meng de bloem, de poedersuiker en boteren kneed met je handen tot een samenhangend deeg. Doe het deeg in het bakblik, druk met een lepel goed aan en bak 15 minuten in de voorverwarmde oven tot de bodem goudbruin van kleur is.
3. Maak ondertussen de vulling. Klop de eieren met de suiker, bloem en het citroensap ongeveer 5 minuten. Om het een mooie gele kleur te geven, kun je drie druppels gele voedingskleurstof toevoegen.
6. Giet de vloeistof over de bodem en bak het geheel nog 20 – 25 minuten, of tot het goudbruin is. Laat afkoelen. Strooi er de poedersuiker over en snijd in vierkanten.
Recept gebaseerd op: Carolines Blog

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>