Ensalada Malagueña, kabeljauw en sinaasappel

De ensalada malagueña is een typisch gerecht van de Malaga keuken.
Het is een wintersalade op basis van gekookte aardappelen, sinaasappels, gesnipperde ui, groene olijven en ontzoute kabeljauw.

Recept voor: Ensalada Malagueña

Omschrijving: Salade uit Malaga op basis van aardappels, sinaasappel en kabeljauw.

Ingredienten

  • 500 g aardappel
  • 2 sinaasappels
  • 1 ui
  • 250 g snippers kabeljauw
  • 2 eieren
  • olijven
  • peterselie
  • olijfolie en zout

Bereidingswijze

  1. Kook de aardappels en de eieren. Laat afkoelen.
  2. Ontzout de kabeljauw (een dag in een bak met water weken, het water ververs je 4 keer).
  3. Snij de ui in fijne halve ringen
  4. Ontschil de sinaasappel en snij in plakjes. Sap opvangen.
  5. Snij aardappels en eieren in partjes.
  6. Meng de aardappelen, sinaasappelen, ui, eieren, kabeljauw en olijven.
  7. Breng op smaak met olijfolie, sap, azijn, zout, peper en peterselie.

Preparation time: 10 minute(s)

Cooking time: 20 minute(s)

Number of servings (yield): 8

Beoordeling 5 stars:  ★★★★★ 1 review(s)

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>