Griekse honingtaart Melopita

Melopita is een grieks nagerecht op basis van ricotta en honing. Er bestaat ook een cake versie.
Op sommige Griekse eilanden, met name op Sifnos , wordt melopita traditioneel gemaakt voor Pasen.

Recept voor: Melopita

Omschrijving: Melopita is een griekse honing cheesecake.

Ingredienten

Voor de vulling

  • 500 gram myzithra kaas of cottage cheese
  • 75 gram suiker
  • citroenrasp van 1 citroen
  • 3 eieren
  • 3 eetlepels bloem
  • ½ kop honing
  • ½ theelepel kaneel

Voor het deeg

  • 200 g bloem
  • 80 g suiker
  • snufje zout
  • 1 eiwit
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 theelepel brandy of cognac
  • 100 g boter

Bereidingswijze

  1. Roer bloem, suiker en zout door elkaar in een kom.
  2. Snij de boter in kleine stukjes en kneed door de bloem.
  3. Voeg de rest toe en kneed tot een soepele bal.
  4. Vul een ronde ingevette ovenvorm met het deeg. Druk het deeg een cm omhoog tegen de wand.
  5. Voeg de vulling toe.
  6. Bak de taart bruin in 30-50 minuten in een voorverwarme oven op 180 graden.

Preparation time: 20 minute(s)

Cooking time: 40 minute(s)

Number of servings (yield): 8

Culinary tradition: Greek

Beoordeling 5 stars:  ★★★★★ 1 review(s)

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>