Haring salade

In hoeverre de haringsalade ook werkelijk klassiek genoemd kan worden is niet duidelijk. Uit recepten in Nederlandse kookboeken uit de 19e eeuw blijkt dat er geen gekookte rode bietjes in verwerkt werden.
Haringsalade vind je overal rondom de oostzee, en de recepten wijken weinig af. De salade wordt vaak in combinatie met brood gegeten.
In Duitse recepten, waar het gerecht het meest populair is, wordt meestal room toegevoegd.

Recept voor: Haring salade

Omschrijving: Haring salade is een oostzee salade op basis van haring, aardappel, appel en mayonaise. Hier een klassiek recept met rode bietjes.

Ingredienten

  • 250 g gekookte aardappelen
  • 2 haringen (Hollandse nieuwe, gefileerd)
  • 2 gekookte bietjes
  • 1 zachtzure appel
  • 3 eetlepels mayonaise
  • zilveruitjes of augurkjes naar smaak

Voor de garnering

  • halve haring in reepjes

Bereidingswijze

  1. Snij de ingrediënten voor de salade in ongeveer evengrote blokjes, hak augurkjes en zilveruitjes wat fijner.
  2. Houd een halve haring achter voor de garnering.
  3. Maak een dressing van olie, azijn, mayonaise, peper en zout.
  4. Schep in een kom haring, aardappelen en appels luchtig door elkaar. Maak de salade aan met de mayonaise of een dressing.
  5. Plaats de kom, afgedekt met aluminumfolie, een uurtje in de koelkast. Schep de rode biet er pas vlak voor het opdienen door.

Preparation time: 30 minute(s)

Number of servings (yield): 4

Beoordeling 5 stars:  ★★★★★ 1 review(s)

1 comment to Haring salade

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.