Insalata Caprese

Insalata Caprese (salade in de stijl van Capri ) is een eenvoudige salade van de Italiaanse regio Campania, gemaakt van gesneden verse buffelmozzarella, tomaat en basilicum, op smaak gebracht met zout en olijfolie.
In Italië,  wordt het meestal geserveerd als antipasto (voorgerecht), en niet als contorno (bijgerecht) zoals de meeste salades.

Recept voor: Insalata Caprese

Omschrijving: De Salade Caprese is snel en eenvoudig klaargemaakt en ziet er ook nog eens schitterend uit op tafel. Het vereist wel de beste kwaliteit ingredienten.

Ingredienten

  • 2 grote rijpe tomaten, in plakjes gesneden
  • 200 g mozzarella, in plakjes gesneden
  • handvol verse basilicumblaadjes
  • zeezout
  • 2 el olijfolie
  • 1 eetlepel balsamico azijn

Bereidingswijze

  1. Leg de plakjes tomaat en mozzarella in lagen, afgewisseld.
  2. Strooi de basilicumblaadjes op de top en breng op smaak met zout.
  3. Meng de olijfolie en balsamico azijn. Besprenkel de dressing over de tomaten, mozzarella en basilicum.

Preparation time: 10 minute(s)

Number of servings (yield): 2

Culinary tradition: Italian

Beoordeling 5 stars:  ★★★★★ 1 review(s)

caprese ansjovisCaprese con olive verdi, acciughe e oregano
Een variant op de klassieke salade.

  • 700 gram tomaten
  • 400 gram mozzarella di bufala
  • 2 eetlepel oregano
  • olijfolie
  • zeezout
  • 50 gram groene olijven zonder pit, in schijfjes gesneden
  • 50 gram ansjovis filet gezouten

Maak de gedroogde oregano iets vochtig.
Snij de tomaten en mozzarella in plakken van 1/2 cm dikte.
Leg de plakken om en om op een schaal.
Bedek met olijven en stukjes ansjovis.
Besprenkel met zeezout, oregano en olijfolie

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>