Ossenstaartsoep

FacebookTwitterGoogle+Share

Ossenstaartsoep is een soep die getrokken is van ossenstaart. Omdat de staart veel smaak afgeeft, kun je hier een krachtige soep van maken. Door de staart lang te koken op een laag vuur, wordt het vlees mals en valt het zo van het bot. Dit kan dan weer in de soep worden verwerkt.

Recept Ossenstaartsoep

  • 1 1/2 kg ossenstaart, in stukken
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 2 uien, in ringen
  • 1 grote winterwortel, in stukken
  • 3-4 stengels bleekselderij
  • 10 zwarte peperkorrels
  • 2 kruidnagels
  • 2 laurierblaadjes
  • stukje foelie
  • 2 takjes tijm
  • 6 takjes selderij
  • 1 deciliter madeira
  • peterselie
  • zout

Bereidingswijze
In grote pan in olie stukken ossenstaart rondom bruin bakken.
Tomatenpuree toevoegen en 2 minuten meebakken.
2 liter water erbij schenken en aan de kook brengen.
Regelmatig afschuimen.
Ui, bleekselderij, wortel en kruiden erbij doen en 3 1/2 uur op zacht vuur trekken.
Soep zeven en vlees van botten halen.
Op smaak brengen met zout en peper. Voeg madeira toe.
Vlees terug in soep doen.
Voor het serveren bestrooien met gehakte verse kruiden (peterselie, selderij, bieslook).

Idee: voeg paddestoelen toe. Hiervoor 200 gr paddestoelen (bv champignons) in dunne schijfjes in 2 eetlepels olie 5 minuten bakken. Voor het serveren in de soep doen.

Voel je vrij om een reaktie te geven

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

culcal160 Bekijk de handige culinaire agenda 2014 en mis het komende jaar niets. Alle evenementen op het gebied van eten en drinken in een overzicht. Link.