Ossenstaartsoep

Ossenstaartsoep is een soep die getrokken is van ossenstaart. Omdat de staart veel smaak afgeeft, kun je hier een krachtige soep van maken. Door de staart lang te koken op een laag vuur, wordt het vlees mals en valt het zo van het bot. Dit kan dan weer in de soep worden verwerkt.

Recept Ossenstaartsoep

  • 1 1/2 kg ossenstaart, in stukken
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 2 uien, in ringen
  • 1 grote winterwortel, in stukken
  • 3-4 stengels bleekselderij
  • 10 zwarte peperkorrels
  • 2 kruidnagels
  • 2 laurierblaadjes
  • stukje foelie
  • 2 takjes tijm
  • 6 takjes selderij
  • 1 deciliter madeira
  • peterselie
  • zout

Bereidingswijze
In grote pan in olie stukken ossenstaart rondom bruin bakken.
Tomatenpuree toevoegen en 2 minuten meebakken.
2 liter water erbij schenken en aan de kook brengen.
Regelmatig afschuimen.
Ui, bleekselderij, wortel en kruiden erbij doen en 3 1/2 uur op zacht vuur trekken.
Soep zeven en vlees van botten halen.
Op smaak brengen met zout en peper. Voeg madeira toe.
Vlees terug in soep doen.
Voor het serveren bestrooien met gehakte verse kruiden (peterselie, selderij, bieslook).

Idee: voeg paddestoelen toe. Hiervoor 200 gr paddestoelen (bv champignons) in dunne schijfjes in 2 eetlepels olie 5 minuten bakken. Voor het serveren in de soep doen.

3 comments to Ossenstaartsoep

Leave a Reply to Yvonne Rijneveld Cancel reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.