Pizzadeeg

Pizzadeeg kende men al voordat Amerika werd ontdekt. Tegenwoordig is pizza niet alleen in Italië populair, maar ook in veel andere landen en in vele variaties. Het meest geliefde is de klassieke vorm: rond en zo groot als een bord. Maar ook een rechthoekige van de bakplaat is niet te versmaden.

Baktijd en oventemperatuur:
Baktijd: 40 – 45 minuten
Elektrische oven: voorverwarmd op 175 °C
Heteluchtoven:voorverwarmd op 150°C
Gas: voorverwarmd op stand 2 – 3

Benodigdheden:

  • 300 g bloem
  • 1 zakje gist
  • 1 theelepel zout
  • 1 ¾ dl lauwwarm water
  • 4 eetlepel olie

Bereiding:
Zeef de bloem boven een mengkom, strooi de gist erop en vermeng met de bloem vermengen.

Maak in het midden een kuiltje en doe hierin het zout, het water en de olie. Kneed de ingrediënten met de mixer (kneedhaken) op de hoogste stand tot het deeg van de kom loslaat en blazen trekt. Kneed het deeg opnieuw met de handen door en vorm er een lap van. Laat het deeg afgedekt ca. 10 minuten rusten.

Uitrollen en beleggen:
Grote pizza: rol het deeg tot een rechthoekige lap uit en leg het op een beboterde bakplaat.

Kleine pizza: deel het deeg in vieren en rol het tot een ronde of vierkante lap uit. Prik het pizzadeeg met een vork in en bedek de bodem met een vulling naar keuze.

Pizzadeeg kan in grotere hoeveelheden worden bereid.  Op de juiste manier bewaard is het deeg lang houdbaar.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>