Quiche Lorraine zelf maken

Een quiche is een hartige open taart, meestal gemaakt met een zanddeegbodem van meel, water en boter. De vulling bestaat uit een luchtig opgeklopte mix (custard) van eieren,en room. Hier worden dan vervolgens nog groenten, vlees of vis en meestal ook kaas aan toegevoegd. Quiche wordt meestal warm, maar ook wel afgekoeld opgediend.

De meest bekende quiche is de Quiche Lorraine, waarbij spek en kaas de hoofdingrediënten vormen. Een Quiche Alsacienne is een Quiche Lorraine met ui.

Quiche is afkomstig uit Lotharingen, destijds een Duitse streek. De verfranste naam is afgeleid van een woord uit de streektaal dat verwant is aan het Duitse woord Kuchen (cake).
bron: wiki

Recept voor: Quiche Lorraine

Omschrijving: Een envoudig recept voor deze klassieke quiche op basis van spek en kaas. Voor 4 Personen.

Ingredienten

  • 1 stuk kant-en-klaar bladerdeeg
  • 150 gr ontbijtspek (in reepjes gesneden)
  • 100 gr geraspte Gruyere kaas
  • 1 eetlepel peterselie (fijngesneden)
  • 1 klontje bakboter
  • 3 eieren
  • 25 cl room
  • 1 mespuntje nootmuskaat
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  2. Beboter de bakvorm en leg er het bladerdeeg in.
  3. Verhit de bakboter in een pan en bak er de spekreepjes in aan.
  4. Leg de spekreepjes in de bakvorm.
  5. Klop de room, de peterselie, de kaas en de eieren door elkaar.
  6. Breng dit mengsel op smaak met peper, zout en nootmuskaat en giet het in de bakvorm.
  7. Laat het geheel gedurende 55 minuutjes bakken in de oven.

Preparation time: 20 minute(s)

Cooking time: 50 minute(s)

Number of servings (yield): 4

Culinary tradition: French

Beoordeling 5 stars:  ★★★★★ 1 review(s)

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.