Griekse Horiatiki salade maken

Griekse salade ( Grieks χωριάτικη σαλάτα ‘rustieke salade’ of θερινή σαλάτα ‘zomerse salade’) is een zomerse salade in de Griekse keuken.

Griekse salade is gemaakt met stukjes tomaat, plakjes komkommer, groene paprika, rode ui, feta kaas gesneden of in blokjes en Kalamata olijven, meestal op smaak gebracht met zout en gedroogde oregano en met olijfolie. Gebruikelijke toevoegingen . . . →Lees alles

Tzatziki zelf maken

Tzatziki (Grieks: τζατζίκι) is een traditioneel Grieks gerecht, dat bereid wordt met Griekse yoghurt, knoflook, komkommer, olijfolie en kruiden, zoals dille en een beetje peterselie. Eerst worden de komkommers doormidden gesneden, en worden de zaadlijsten eruitgehaald. De komkommer wordt vervolgens grof geraspt en in een centrifuge gedaan, of uitgeknepen in een schone theedoek, totdat de komkommer droog is. De knoflook wordt . . . →Lees alles

Tabouleh zelf maken

Tabouleh (of Taboulé) is een salade uit de Libanese keuken. Het wordt als voorgerecht of bijgerecht gegeten.

Het gerecht bestaat uit bulgur, gesneden tomaten, peterselie met uien, bosui of sjalotten. Het geheel wordt overgoten met water, olijfolie en citroensap en vervolgens bestrooid met zout, peper en soms met pepermunt of kaneel.

Tabbūle betekent lichtscherp in het Syrisch-Libanees-Arabisch.

Tabouleh van couscous Voor . . . →Lees alles

Pagina 2 van 212