Linzensoep zelf maken

Linzensoep is een soep gemaakt van linzen. Het wordt veel gegeten in de Joodse en Turkse keuken. Linzensoep kan bij een koosjere maaltijd zowel bij vlees als bij melk gegeten worden. Door het ontbreken van vlees is de soep ook door armere mensen te bereiden. Er kunnen zowel kleine, rode linzen gebruikt worden, als de grotere bruine. De soep ziet er niet aantrekkelijk . . . →Lees alles

Ossenstaartsoep

Ossenstaartsoep is een soep die getrokken is van ossenstaart. Omdat de staart veel smaak afgeeft, kun je hier een krachtige soep van maken. Door de staart lang te koken op een laag vuur, wordt het vlees mals en valt het zo van het bot. Dit kan dan weer in de soep worden verwerkt.

Recept Ossenstaartsoep

1 1/2 kg ossenstaart, in stukken 2 eetlepels . . . →Lees alles

Erwtensoep zelf maken

Erwtensoep, ook wel snert genoemd, is een dikke soep, gemaakt van spliterwten. Andere landen, zoals Engeland en Duitsland, kennen ook erwtensoep, maar het traditionele Nederlands gerecht dat in de winter gegeten wordt is een sterk gebonden versie. De soep smaakt het beste als deze in een grote hoeveelheid wordt bereid, en daarna voor consumptie nog een dag blijft staan. Gekoeld blijft de soep . . . →Lees alles