Rodekoolsalade met yoghurtdressing

Deze gezonde koolsalade is pittig, knapperig en fris. Kombineert ideaal met gekruide aziatische rijst- en kipgerechten.
Recept voor 2 personen.

Griekse variant: gebruik peterselie en munt in plaats van kaneel, piment en komijn in de dressing.
Ideaal bij lamsvlees.

Recept voor: Rodekoolsalade met yoghurt dressing

Ingredienten

  • Salade
  • 1/4 rode kool fijngesneden
  • 1 kleine ui zeer fijngesnipperd
  • 1 grote rode of groene peper fijngesnipperd
  • 1/2 theekop bleekselderij fijngesnipperd
  • 1/2 limoensap (of citroensap)
  • mespunt zout
  • Dressing
  • 1/2 theekop yoghurt
  • 1/2 theelepel komijn
  • 1 snufje kaneel
  • 1 snufje piment
  • 1 eetlepel verse koriander (of munt of 5 blaadjes fijngehakte rucola)
  • 1 knoflookteentje uitgeperst
  • mespunt zout

Bereidingswijze

  1. Meng eerst de dressing zodat deze alvast op smaak komt.
  2. Meng de salade. Laat alles afkoelen in de koelkast.
  3. Roer de dressing door de koolsalade voor het serveren.

Preparation time: 15 minute(s)

Number of servings (yield): 2

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>