Saucijzenbroodjes zelf maken

FacebookTwitterGoogle+Share

Een saucijzenbroodje is een broodje van bladerdeeg, dat gevuld is met een rolletje gekruid gehakt. Een saucijzenbroodje wordt over het algemeen warm gegeten. In snackbars en bij slagers en bakkers waar deze broodjes worden verkocht liggen de saucijzenbroodjes soms onder een lamp die warmte uitstraalt, waardoor ze op temperatuur blijven zodat ze direct gegeten kunnen worden.
Saucijzenbroodjes zijn voornamelijk populair in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Australië. Het vetgehalte en het zoutgehalte van een saucijzenbroodje is vrij hoog.
Een saucijzenbroodje bevat – anders dan de naam zou doen vermoeden – geen saucijs (een soort kleine worst), maar de vulling met gekruid gehakt is als die van een saucijs.

Recept voor: Saucijzenbroodje

Omschrijving: Een saucijzenbroodje is een broodje van bladerdeeg, dat gevuld is met een rolletje gekruid gehakt. Hier het eenvoudigste en tevens lekkerste recept voor het zelf maken van saucijzenbroodjes.

Ingredienten

  • 250 g half om half of varkensgehakt
  • 10 blaadjes bladerdeeg
  • 1 ei losgeklopt
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 1/2 theelepel nootmuskaat
  • 2 eetlepels peterselie
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 theelepel versgemalen peper

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden C en vet een bakplaat licht in.
  2. Meng het gehakt met de kruiden in een kom. Voeg het losgeklopte ei toe en meng goed door.
  3. Leg op elke plakje bladerdeeg een ‘rolletje’ van het gehakt. Bestrijk beide zijden van de bladerdeeg met wat losgeklopt ei en rol het pakketje dan stevig op. Bestrijk de bovenkant met wat ei.
  4. Snij eventueel de zijkanten bij en snijd dan elk rolletje in drie stukjes.
  5. Leg ze op de ingevette bakplaat. Bak 20 minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin zijn.

Preparation time: 20 minute(s)

Cooking time: 20 minute(s)

Number of servings (yield): 8

Beoordeling 5 stars:  ★★★★★ 1 review(s)

2 comments to Saucijzenbroodjes zelf maken

  • Wim

    Klopt, zeker 50 tot 70 gram soezendeeg toevoegen, daardoor wordt de saucijs niet zo droog, in plaats van zout en kruiden kun je ook kant en klare rundvleeskruiden toevoegen en om het broodje lekker pittig te maken kun je wat experimenteren met zwarte en witte peper

  • Marijke Thuys

    wat mist in het recept is soezendeeg om het niet zo machtig te maken

Voel je vrij om een reaktie te geven

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

culcal160 Bekijk de handige culinaire agenda 2014 en mis het komende jaar niets. Alle evenementen op het gebied van eten en drinken in een overzicht. Link.