Schuimpjes zelf maken

Een schuimpje is een luchtige, zoete lekkernij. Het wordt gemaakt door suiker en een bindmiddel zoals eiwit of gelatine, schuimig te kloppen, vervolgens in vormpjes of rozetjes op een bakplaat te spuiten en weer te laten drogen in een oven, waarvan de deur niet helemaal gesloten mag zijn, op de laagste temperatuur.

Schuimpjes worden vaak in bijzondere vormpjes gegoten: bijvoorbeeld een sinterklaas of een cadeautje ter gelegenheid van het Sinterklaasfeest. In die vorm maakt het schuimpje deel uit van strooigoed.

Ter gelegenheid van Pasen zijn er schuimpjes in de vorm van een paashaas of een ei.

Recept voor schuimpjes
* 3 eiwitten
* 375 gram poedersuiker

Oven op laagste stand voor verwarmen. Mixer en grote schaal ontvetten met azijn en keukenpapier. Eiwitten stijfkloppen in schoon gemaakte kom. Als de eiwitten stijf zijn, 2 eetlepels poedersuiker in de kom zeven. Daarna nog een minuut mixen.

De rest van de poedersuiker door het mengsel scheppen. Schep op een ingevette bakplaat kleine hoopjes van het schuim. Bak die schuimjes in 2 uur in de voorverwarmde oven op de laagste stand. Na het bakken de schuimpjes laten afkoelen op een taartrooster.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>