Souvlaki zelf maken

Het woord souvlaki betekent spiesje. Het is een spies van blokjes gemarineerd lams- of varkensvlees, dat op een houtskoolvuur wordt gegrild. In Griekenland wordt het vaak op een pitabroodje geserveerd, en dus zonder stokje gegeten. Hierbij wordt dan vaak friet en saus geserveerd.
Recept voor 2 spiezen

Recept voor: Souvlaki

Omschrijving: Souvlaki is een Griekse snack en bestaat uit een lamsspiesje op houtskool gegrild. De spies wordt zo gegeten of in een pitabroodje en soms bij patat.

Ingredienten

  • 300 g mager lamsvlees (eventueel varkensschouder)
  • ½ glas rode wijn
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 eetlepel gedroogde munt
  • 1 eetlepel oregano
  • 1 laurierblad
  • 2 teentjes geperste knoflook
  • 3 eetlepels olijfolie
  • ½ theelepel tijm
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Meng alles in een grote kom tot een marinade.
  2. Snijd het vlees in blokjes en laat tenminste 3 uur gekoeld marineren.
  3. Rijg het vlees aan de satéstokjes.
  4. Grill de spiesjes gedurende 5 minuten.

Preparation time: 30 minute(s)

Cooking time: 10 minute(s)

Number of servings (yield): 2

Culinary tradition: Greek

Beoordeling 5 stars:  ★★★★★ 1 review(s)

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>