Zalmsalade

Zalmsalade is een salade met zalm, aardappelen, ei, ui, augurk en enkele kruiden. De hoeveelheden van alle afzonderlijke ingrediënten kunnen naar smaak of afhankelijk van het doel van de salade worden aangepast. Ook kan bij bereiding worden gevarieerd met de hoeveelheid azijn en/of mayonaise die men aan de salade toevoegt en kunnen afhankelijk van smaak enige andere groenten worden toegevoegd.
Zalmsalade kan worden gebruikt als maaltijdsalade (bijvoorbeeld als onderdeel van een buffet), of als salade die op een toastje of cracker wordt gegeten bij feesten, of op een broodje als lunch.

Recept voor: Zalmsalade

Omschrijving: Zalmsalade is een aardappelsalade met zalm, ei, ui, mayonaise en augurk. Hier het basisrecept.

Ingredienten

  • 1 groot blik rode zalm
  • 2 gekookte, stevige aardappels in kleine blokjes gesneden
  • 2 hardgekookte eieren
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 1 halve eetlepel ketchup
  • 1 fijngesnipperde ui
  • 1 theelepel mosterd
  • 3 zoetzure augurken in kleine stukjes gesneden
  • 1 theelepel grofgemalen zwarte peper
  • 1 theelepel dille

Bereidingswijze

  1. Laat de zalm even uitlekken en breek met een vork voorzichtig de stukken zalm los en vis de graad eruit. De graad is wel zacht en die kun je gemakkelijk fijnprakken, maar zonder graad is het lekkerder.
  2. Pel de hardgekookte eieren en prak ze met een vork fijn.
  3. Doe de aardappelblokjes, fijngesneden eieren, de gesnipperde ui, en de stukjes augurk door de zalm.
  4. Roer alles door elkaar en voeg de mayonaise, ketchup, peper en mosterd toe.
  5. Strooi wat dille over de salade. Eventueel garneren met stukjes tomaat, plakjes gekookt ei, plakjes komkommer of plakjes augurk.
  6. Serveer op vers stokbrood of pistolet.

Preparation time: 15 minute(s)

Number of servings (yield): 8

Beoordeling 5 stars:  ★★★★★ 1 review(s)

11 comments to Zalmsalade

  • Ellie

    Dit is een Heerlijke salade. Het gaat om de recepten en niet om de spelfouten.

  • Graat is met een T en niet met D. Graad met D heeft met temperatuur te maken

  • Karry

    Ik doe er ook nog een blikje doppers, wortel,en mais door, heerlijk in de zomer en gauw klaar. Ook geschikt voor op de camping s’morgens maken in de koeling zetten (als je die hebt) lekker gaan wandelen,zwemmen of luieren en s’avonds uit de koeling op tafel en klaar glaasje witte wijn erbij mmmmmmmmm

  • Peter

    Als je het vocht v/ d zalm uit blijktoevoegt en ook augurk of zilver ui inheit mengsel doet, wordt het inderdaad guwvochtig. Doe het zalmvocht uit blikindepan met te koken aardappels.

  • Floor

    Het lekkerste is dat je verse zalm koop die 30 minuten stoven in de oven scheutje wittewijn geen zout na het stoven het vel verwijderen in het over gebleven vocht de aardappel koken dan hebben de aardappels al de smaak van de zalm ( goedkoop bij Sligro of Makro )

  • Ik maak zelf een veel lekkerder zalmsalade met dezelfde ingrediënten maar zonder de mosterd en met toevoeging van heel veel scheuten worcestersaus.
    1 kg. aardappels. 3 blikjes rose zalm. Aardappels stampen met zalm vocht.
    Verder de andere ingrediënten er doorheen scheppen.
    Pas op dat het door de augurken niet te nat wordt.

  • Rita

    Wat is het antwoord op de vraag van Jenny?
    Zijn 2 aardappels inderdaad genoeg voor 8 personen?

    groetjes Rita

  • Wendy

    Voor hoeveel personen is deze salade?

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>