Amarenekersen zelf maken

Amarene kersen zijn kleine, donkere en enigszins zure kersen die voornamelijk groeien in de regio Bologna en Modena. Ze worden ingemaakt met suiker. De siroop wordt gebruikt over cake en ijs. Amarene kersen zijn geconserveerd te koop in blik of pot.
Bij gebrek aan de echte:

Ingrediënten:

  • 1,5 kilo zwarte zoete kersen
  • 350 g suiker
  • 1 el limoensap
  • 100 ml amaretto
  • 1 el vloeibare vanillearoma
  • 1 flesje amandelaroma (à 38 ml)
Bereiden:
1. Was de kersen, verwijder de steeltjes en de pitten. Doe de kersen met de suiker in een pan. Breng de vruchten al roerende op middelhoog vuur aan de kook, laat 10 – 15 minuten koken tot de suiker opgelost en het kersensap gebonden is. Kook het sap 10 – 12 minuten in (kersen eruit).
2. Roer het limoensap, de amaretto en de aroma’s erdoor. Kook de kersen nogmaals 10 minuten. Giet de kersen met de siroop in schone potjes en sluit ze af met een deksel. Bewaar de potjes op een koele en donkere plaats.
Deze hoeveelheid is voor ongeveer 5 – 6 potjes à ca 200 ml. Houdbaarheid 3 – 4 maanden.
Bron: ‘Foodies’ augustus 2010 en Carolines blog:  http://carolinebrouwer.blogspot.com

1 comment to Amarenekersen zelf maken

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.