Caesar Salad is waarschijnlijk een van de bekendste salades, samen met Waldorf en Griekse salade, maar met zo veel variaties, dat het originele recept wellicht ontsnapt aan koks, dus laten we beginnen met het echte recept voor een Caesar Salad.
Origineel recept
Het bedenken van de salade wordt over het algemeen toegeschreven aan Caesar Cardini (1896-1956), een Italiaanse immigrant die een restaurant had in Mexico.
Zijn recept bestond uit romaine of soortgelijke lange knapperige blaadjes sla, knoflook croutons en Parmezaanse kaas alles gemengd met een romige dressing gemaakt van ei, olijfolie, citroensap, knoflook, worcestersaus, zout en peper. In tegenstelling tot wat velen denken, heeft de originele Caesar salade recept geen stukjes ansjovis. Ansjovis was een toevoeging van zijn broer Alex.
Vandaag de dag zijn er vele variaties zoals de toevoeging van gegrilde kip, reepjes biefstuk, zalm of garnalen, waardoor deze salades ideaal zijn als een licht hoofdgerecht in plaats van als voorgerecht of salade.
Recept voor: Caesar Salad
Omschrijving: Een salade aan tafel bereid met romeinse sla, olijfolie, croutons, parmezaanse kaas en vrijwel rauwe eieren. Hier het originele recept en originele werkwijze.
Ingredienten
- 1 grote krop romaine sla, zie https://www.zelfmaakrecepten.nl/sla-soorten
- 2 eetlepel goede olijfolie
- 100 ml knoflook-olijfolie
- 5 sneetjes italiaans brood in stukjes gesneden
- 2 zachtgekookte eieren
- 1/2 kop geraspte Parmezaanse kaas
- 1 limoensap (of citroensap)
- 1 theelepel Worcestershire saus
- 1/2 theelepel grofgemalen zwarte peper
- 1/2 theelepel zeezout
Bereidingswijze
Voorbereiding
- Knoflookolie: Stamp 4 knoflookteentjes in een vijzel met olijfolie. Zeef de olie met een vergiet.
- Croutons: Bak de stukjes brood in de knoflookolie tot ze goudbruin zijn.
- Sla: Maak de slablaadjes los van de steel. Hou ze heel.
- Eieren: Breng water aan de kook. Kook de eieren maximaal 1 minuut. Inderdaad, het eiwit is nog halfrauw. Koel ze af in koud water.
Sla maken
- Doe de slablaadjes in een kom en doe er wat olijfolie bij en wat zout en peper. Hussel door elkaar.
- Doe er limoensap en worcestersaus bij. Meng weer.
- Breek de eieren boven de kom. Roer het geheel door zodat het zachte ei een dressing vormt met de olie en limoensap.
- Voeg de croutons en de geraspte kaas toe en schud.
- Serveer op een gekoelde schaal of borden.
Preparation time: 20 minute(s)
Number of servings (yield): 4
Beoordeling
1 limoensap? Wat is dat? 1 eetlepel, 1 kop?
Ik denk sap van 1 limoen.