De ensalada malagueña is een typisch gerecht van de Malaga keuken.
Het is een wintersalade op basis van gekookte aardappelen, sinaasappels, gesnipperde ui, groene olijven en ontzoute kabeljauw.
Recept voor: Ensalada Malagueña
Omschrijving: Salade uit Malaga op basis van aardappels, sinaasappel en kabeljauw.
Ingredienten
- 500 g aardappel
- 2 sinaasappels
- 1 ui
- 250 g snippers kabeljauw
- 2 eieren
- olijven
- peterselie
- olijfolie en zout
Bereidingswijze
- Kook de aardappels en de eieren. Laat afkoelen.
- Ontzout de kabeljauw (een dag in een bak met water weken, het water ververs je 4 keer).
- Snij de ui in fijne halve ringen
- Ontschil de sinaasappel en snij in plakjes. Sap opvangen.
- Snij aardappels en eieren in partjes.
- Meng de aardappelen, sinaasappelen, ui, eieren, kabeljauw en olijven.
- Breng op smaak met olijfolie, sap, azijn, zout, peper en peterselie.
Preparation time: 10 minute(s)
Cooking time: 20 minute(s)
Number of servings (yield): 8
Beoordeling
Leave a Reply