Gekookte kikkererwten kun je in een handomdraai omtoveren tot gezonde knapperige borrelnootjes. Lekker als verantwoord tussendoortje, origineel hapje voor feestjes en zelfs in salades. Met de smaak kun je naar hartenlust experimenteren.
- 2 koppen kikkererwten
- 1 eetlepel olie
- 3 eetlepels kruiden naar keuze tip: www.thekitchn.com/15-more-ways-to-flavor-roasted
- 1.5 tl zout
Gedroogde kikkererwten:
Neem een grote zak kikkererwten, laat ze 1 nachtje weken en kook ze vervolgens in 1,5 uur gaar. Gebruik daarna de hoeveelheid die je nodig hebt en vries de rest in.
Uit blik:
Spoel de kikkererwten af onder koud water.
Verwarm je oven op 200 graden.
Doe de erwten in een kom, hussel olijfolie erdoor. Strooi de kruiden erover en roer ze er goed door.
Leg de erwten op een bakplaat en spreidt ze uit tot één laag.
Bak de erwten +/- 45 minuten op 200 graden en roer ze elke 15 minuten, bak ze totdat ze goudbruin en krokant zijn.
Gooi het kikkererwtennat niet weg maar maak er lekkere dingen mee zoals mayonaise, meringues en nog meer (zoeken op AQUA FABA. Het vervangt rauw eiwit in recepten en werkt geweldig!
Wordt in Turkije veelvuldig gegeten. Ook kant-en-klaar te koop bij de Turkse winkel onder de naam Leblebi. Is wel behoorlijk droog. Daarom meng ik ze vaak met wat vettere noten.