Melopita is een grieks nagerecht op basis van ricotta en honing. Er bestaat ook een cake versie.
Op sommige Griekse eilanden, met name op Sifnos , wordt melopita traditioneel gemaakt voor Pasen.
Recept voor: Melopita
Omschrijving: Melopita is een griekse honing cheesecake.
Ingredienten
Voor de vulling
- 500 gram myzithra kaas of cottage cheese
- 75 gram suiker
- citroenrasp van 1 citroen
- 3 eieren
- 3 eetlepels bloem
- ½ kop honing
- ½ theelepel kaneel
Voor het deeg
- 200 g bloem
- 80 g suiker
- snufje zout
- 1 eiwit
- 1 theelepel vanille extract
- 1 theelepel brandy of cognac
- 100 g boter
Bereidingswijze
- Roer bloem, suiker en zout door elkaar in een kom.
- Snij de boter in kleine stukjes en kneed door de bloem.
- Voeg de rest toe en kneed tot een soepele bal.
- Vul een ronde ingevette ovenvorm met het deeg. Druk het deeg een cm omhoog tegen de wand.
- Voeg de vulling toe.
- Bak de taart bruin in 30-50 minuten in een voorverwarme oven op 180 graden.
Preparation time: 20 minute(s)
Cooking time: 40 minute(s)
Number of servings (yield): 8
Culinary tradition: Greek
Beoordeling
Leave a Reply