Ossobuco (ook: osso buco) is een bekend Italiaans vleesgerecht. Ossobuco kent zijn oorsprong in Milaan. De basis van ossobuco zijn kalfsschenkels. De schenkels worden met onder meer uien, wortel en bleekselderij gestoofd, meestal in een tomatensaus. In het traditionele Milanese recept worden echter geen tomaten verwerkt.
Het gerecht wordt afgemaakt met gremolata, een evenredig mengsel van peterselie, geperste knoflook en citroenrasp. Doorgaans wordt ossobuco met risotto geserveerd.
Recept voor: Ossobuco
Omschrijving: Basisrecept voor het maken van Ossobuco, een traditioneel Italiaans gerecht gemaakt met kalfsschenkels.
Ingredienten
- 4 kalfsschenkels
- 4 eetlepels bloem
- 6 eetlepels olijfolie
- 2 wortelen (in schijfjes)
- 2 stukken prei (in schijfjes)
- 2 ajuinen (fijngesneden)
- 1 takje selder (in schijfjes)
- 1 dl droge witte wijn
- 1 dl water
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 3 takjes tijm
- 1 bladje laurier
- peper en zout
- 1 eetlepel peterselie (fijngehakt)
Bereidingswijze
- Kruid het vlees met peper en zout en wentel het in de bloem.
- Bak het vlees in de hete olie goudbruin en blus het met de witte wijn en het water.
- Voeg de groenten, tijm ,laurier en de tomatenpuree toe.
- Laat alles gedurende 1 uur zachtjes stoven. Garneren met de peterselie.
Preparation time: 30 minute(s)
Cooking time: 1 hour(s)
Number of servings (yield): 4
My rating
Leave a Reply