Een nagerecht bestaande uit een kleine chocolade cake met krokante buitenkant en vloeibare vulling die wordt geserveerd met slagroomijs.
Hoewel de naam frans is, noemen de Fransen het zelf moelleux au chocolat. Gâteau betekent cakeje.
Het gerecht is populair geworden in de jaren 90, met name in de VS en Brazilie.
Ingrediënten voor 6 petits gâteaux
- 225 gram ongezouten roomboter
- 225 gram pure chocolade
- 3 eieren
- 4 eidooiers
- 90 gram gezeefde bloem
- 90 gram suiker
- optioneel: zakje vanille suiker of 1 eetlepel Cointreau
- 6 muffinvormpjes
- Doe de suiker en ei in een bekken en klop op tot het luchtig en stijf is.
- Smelt de chocolade en boter samen in de magnetron en vermeng dit beetje voor beetje met het eimengsel.
- Zeef de bloem boven het mengsel en spatel het er tegelijkertijd doorheen.
- Boter de vormpjes in en vul tot 2/3. Dit kun je in de koelkast bewaren tot wanneer nodig.
- Haal voor gebruik de vormpjes uit de koelkast en laat dit op temperatuur komen.
- Verwarm de oven voor op 180 graden celsius.
- Bak het geheel af in 8-10 minuten op 180 graden celsius middenin de oven.
- Neem de vormpjes uit de oven en laat enkele minuten rusten.
- Stort de taartjes voorzichtig omgekeerd op een bordje.
- Heet serveren met vanille roomijs.
Tip: oefen van tevoren om de juiste baktijd te vinden.
Leave a Reply