Frikandel zelf maken

Een frikandel (tot 2005 in Nederland officieel gespeld als frikadel) is in België en Nederland een langwerpige, donkergekleurde staaf van verschillende soorten vlees die warm gefrituurd wordt gegeten. In Vlaanderen wordt soms de oude betekenis gebruikt: een in de pan gebakken, veelal afgeplatte gehaktbal.

Geschiedenis Frikandellen hebben een lange geschiedenis, en we verwijzen daarvoor graag naar de volgende website. www.coquinaria.nl Lees daar hoe . . . →Lees alles

Kroketten en bitterballen zelf maken

Vleeskroketten worden als snack bij de meeste snackbars verkocht. Voor de Nederlandse automatiek zijn zij zeer belangrijk, omdat zij handzaam zijn, makkelijk voorbereid kunnen worden (in tegenstelling tot patates frites) en dus snel te verkrijgen zijn, en hun smaak ook na een half uur warm bewaren nog houden. Ze worden los, of op een broodje (“broodje kroket”), of samen . . . →Lees alles

Leverworst zelf maken

leverworstIn Nederland zijn we over het algemeen geen hele grote liefhebbers van orgaanvlees. Maar voor lever maken we een uitzondering. Zeker in de vorm van een fijne, romige of juist wat grovere leverworst. En zoals voor veel worstsoorten geldt: de verscheidenheid aan regionale specialiteiten is enorm.

De oorsprong De smeer- of snijdbare leverworst zoals wij die kennen, is een Duitse . . . →Lees alles