De tuinboon kom je wereldwijd tegen in de meest uiteenlopende gerechten, zoals salades, (dip)sauzen, soepen en stoofpotten. Tuinbonen kunnen gestoomd, geroosterd en gebakken worden. In Nederland wordt traditioneel de tuinboon gekookt met bonenkruid, en vaak met boter, ham of spekjes gegeten. Eng: broad bean, fava bean, faba bean, field bean, bell bean, tic bean Fr: fèves, féverolles Sp: haba, faba It: . . . →Lees alles Paprika behoort tot het geslacht capsicum, net als de spaanse of rode peper. De paprika is niet ‘heet’ in de mond omdat de paprika’s die in supermarkten worden verkocht nagenoeg capsaïcinevrij zijn. Paprika is rijk aan vitamine C en ook bevat de vrucht een hoog gehalte aan foliumzuur. Historie De paprika is de vrucht van bepaalde gekweekte vormen van Capsicum . . . →Lees alles Zuurkool is een typisch Duits gerecht. Elke regio kent zijn Sauerkraut varianten. In Nederland is de zuurkoolstamppot een klassieker, in de Elzas de Choucroute Garnie die lijkt op de Zwisterse Berner Platte, in Oostenrijk eet men het met gepekeld varkensvlees en bloedworst, in Tjechie is er de Vepřo-knedlo-zelo met noedels, in de Balkan kent men het gerecht Sarma, . . . →Lees alles Duizendkoppige kool of splijtkool is een ondersoort van de bladkool (Brassica oleracea var. ramosa). De plant vormt net als boerenkool geen kool maar alleen losse bladeren, die als groente gegeten kunnen worden. De bladeren zijn na het plukken beperkt houdbaar. Dat kan een reden zijn dat de groente niet populair is gebleven. De plant is echter ideaal voor mensen met . . . →Lees alles Kiemgroenten, ook wel kersgroente, microgroente of spruitgroente genoemd, zijn de jonge kiemen en scheuten van zaadjes, erwten en bonen. Lekker en boordevol gezonde bouwstoffen. De Chinezen zijn al duizenden jaren bekend met het eten van ontkiemde mung- en adukibonen. Eng: Sprouts Fr: Graines germées, germinations, germes de légumes Sp: Brotes, germinados, verduras germinadas Soorten Er wordt wel onderscheid gemaakt tussen . . . →Lees alles De wortel is wereldwijd een van de meest gegeten groentes. Je komt ze tegen in sauzen, bouillons, salades, wokschotels, stoofschotels en als garnering. Er zijn vele soorten en kleuren wortels. De wortel die wij kennen komt van oorsprong uit Afghanistan en is 1200 jaar geleden met de Moren in Europa terecht gekomen. De wortels waren toen wit, paars, rood en geel. Tot . . . →Lees alles Onderstaand verhaal bevestigt wat we al weten: dat er veel te doen is met aardappel, en dit zijn nog maar de klassieke opties. Aardappels garen: Koken, stomen Bakken Ovenbakken Smoren/roerbakken/wokken Frituren Roosteren Poffen Overige bewerkingen Raspen, voorafgegaan aan bakken, voor het maken van rösti aardappelpannekoeken Pureren, na het garen, om eventueel weer verder te bewerken: gnocchi souffle gratineren . . . →Lees alles Voor de verschillende basisbereidingen van aardappels, zoals garen, bakken, pureren, etc verwijzen we naar deze pagina. Met die basisbereidingen maak je de volgende varianten, waarvan we wat eenvoudige recepten op een rijtje zetten: gebakken aardappeltjes aardappelgratin hasselback aardappel pommes anna aardappelpuree aardappelkroketten aardappelrozetjes aardappelkoekjes aardappelsoesjes gevulde aardappel gepofte aardappel rösti en aardappelpannekoeken aardappeltaart, zoals Tortilla, Fritata, Quiche Recepten . . . →Lees alles Gado-gado is een Indonesisch groente-salade overgoten met een pindasaus dressing. Het is een nationaal gerecht in Indonesie en verkrijgbaar in veel restaurants en stalletjes (warung). Vergelijkbare pindasaus-salade gerechten zijn Lotek, Pecel en Karedok. De pindasaus bevat meestal: gebrande pindas, palmsuiker, pepers, trassi, citroen en tamarinde. De groentes zijn meestal: geblancheerde kool, tauge, jack fruit, chayote, waterspinazie, sperziebonen, sopropo, . . . →Lees alles Kapucijners zijn iets typisch Nederlands en dat al eeuwenlang. Kapucijners zijn erwten, net als de doperwt, sugarsnaps en peultjes. Kapucijners worden ook wel velderwt, schokkererwt, vale erwt, grauwe erwt, raasdonders, blauwschokkers en grauwe ganzen genoemd. Helaas voor expats, kapucijners zijn in het buitenland niet te vinden. Ze danken waarschijnlijk hun naam aan hun grauwe kleur, gelijk de grauwbruine pij van de Kapucijnen . . . →Lees alles | A sample text widgetEtiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa. Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan.
Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem,
suscipit in posuere in, interdum non magna. | |