Overzicht likeuren

blue curacaoOverzicht van bekende likeuren

Absint Absint is een sterkedrank op basis van anijs, absintalsem (Artemisia absinthium), venkel en een aantal aanvullende kruiden. Absint heeft meestal een groene of geelgroene tint, maar wordt soms als kleurloos distillaat gebotteld (blanke absint). Absint wordt op de markt gebracht met een variërend alcoholpercentage, dat soms flink boven de gangbare 40% (60 tot 70% of . . . →Lees alles

Overzicht gedestilleerd

jeneverglasNederlands gedistilleerd De Nederlandse distilleerderijen produceren met elkaar niet alleen een grote hoeveelheid, maar ook een enorme variatie aan dranken. De volgende soorten binnenlands gedistilleerd worden hieronder beschreven: 1. jenever a. jonge jenever b. oude jenever c. graan jenever d. korenwijn 2. vieux 3. brandewijn a. inmaakbrandewijn b. vruchtenbrandewijn c. brandewijn producten 4. vruchtenjenever a. bessenjenever b. citroenjenever 5. likeuren . . . →Lees alles

Streekgerechten

Onderstaand overzicht is grotendeels gebaseerd op een lijst die te vinden is op de site van de Academie voor de streekgebonden gastronomie. Deze (vooral Belgische) site bevelen wij iedereen aan die geinteresseerd is in eet-historie en lokaal eten. Met Hollandse pot bedoelen we typisch Nederlands eten. Wellicht dat we er aan toe komen om ook recepten te plaatsen van gerechten uit Belgie, ABC eilanden, Suriname, Zuid-Afrika en Indonesie.

 provincien . . . →Lees alles

Platbrood wereldwijd

platbroodIn de tijd dat zeelieden meenden dat de aarde plat was, bakte men platte broden.

Sinds een jaar of vierduizend, wordt de oudste vorm van brood gemaakt van een bloem-water mengsel, platgerold en gedrapeerd op een hete steen om te bakken. De “cracker” textuur van dergelijke brood is zeer vergelijkbaar met wat we vandaag kennen als Joodse matzo.

In de . . . →Lees alles

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.