De melktert is een klassieke Zuid-Afrikaanse taart, op basis van bloem, ei, suiker en veel melk. Het recept heeft veel weg van de Far Breton, een taart uit Bretagne. De smaak van de melktaart lijkt op rijstpudding, de textuur doet denken aan flan. Het wordt gegeten bij de thee of koffie en als nagerecht. De oorsprong van de . . . →Lees alles Wanneer je een reis naar Bretagne maakt, ontkom je niet aan de Far Breton. Dit traditionele Franse dessert is vergelijkbaar met clafoutis in textuur, maar is massiever en met pruimen (Pruneaux d’Agen) ter vervanging van kersen. Het gerecht heet farz fourn in het Bretons. Far betekent tarwe in het latijn, en oorspronkelijk was het gerecht een tarwe . . . →Lees alles Er zijn cake recepten zonder boter, zonder bloem, zonder suiker, en zelfs zonder ei. Maar we kiezen hier voor een klassieke botercake. Er zijn koks die alle ingredienten in de keukenmachine gooien en prima cakes bakken. Niet iedereen heeft echter evenveel succes bij het cake bakken. Wellicht is het maar het beste te beginnen met de meestgebruikte . . . →Lees alles Banketbakkers hebben voor elke taart een iets andere taartbodem, dus eigenlijk zijn er oneindig veel taartbodems. Hieronder een lijstje van verschillende soorten zoete taartbodems, meestal op basis van boter, bloem, eieren en suiker: Cakebodem Voor klassieke taarten zoals slagroomtaarten wordt gebruik gemaakt van biscuitbeslag, een lichte soort cake, zonder boter. Deze bodems worden kapsel genoemd. Moscovisch beslag . . . →Lees alles Tarte Tatin is een “Appeltaart op z’n kop” en heeft een laagje van gekarameliseerde suiker. De taart werd in 1889 per ongeluk bedacht door twee zussen, Stéphanie en Caroline Tatin, die Hotel Tatin uitbaatten in Lamotte-Beuvron, Frankrijk. Nu is het wereldwijd een klassiek dessert. Het wordt meestal geserveerd met vanilleijs of zure room. Oorspronkelijk was de Tarte Tatin gemaakt . . . →Lees alles Een gevulde koek is een platte ronde koek, gemaakt van boterdeeg met een amandelvulling. Amandelspijs is de meest voorkomende vulling, maar een cakevulling wordt ook wel eens toegepast. Een gevulde koek heeft een diameter van circa 10 cm met meestal een in de lengte gehalveerd amandeltje er bovenop. De bovenkant van de koek is glimmend bruin, een effect dat wordt bereikt . . . →Lees alles Een tompoes (ook: tompouce) is een typisch Nederlands gebakje. Het bestaat uit een laagje bladerdeeg met daaroverheen een dikke laag vanillebanketbakkersroom. Daaroverheen zit weer een laagje bladerdeeg bedekt met een laagje, meestal roze, glazuur. De naam komt van het Frans voor Klein Duimpje: Tom Pouce. Recept voor 4 tompoezen Bladerdeeg Verwarm de oven voor op 220 graden. Leg 2 . . . →Lees alles Niet iedere appelsoort is geschikt om een taart van te bakken. Het beste is om stevige appels te gebruiken zoals Goudrenetten, Jonagolds of Elstars. Bij deze soorten worden de appels geen moes als je ze in blokjes snijdt en verwarmt, maar behouden ze hun vorm. Zelfrijzend bakmeel is de kant-en-klaar verkrijgbare combinatie van bloem en bakpoeder, meestal samengesteld uit . . . →Lees alles Melopita is een grieks nagerecht op basis van ricotta en honing. Er bestaat ook een cake versie. Op sommige Griekse eilanden, met name op Sifnos , wordt melopita traditioneel gemaakt voor Pasen. Recept voor: Melopita Omschrijving: Melopita is een griekse honing cheesecake. Ingredienten Voor de vulling 500 gram myzithra kaas of cottage cheese 75 gram suiker . . . →Lees alles Een bitterkoekje is een koekje dat bestaat uit een mengsel van gemalen bittere amandelen, kristalsuiker en eiwit. Dit mengsel wordt op een bakplaat gespoten en platgedrukt, waarna het in een oven wordt gebakken. In plaats van amandelen wordt ook wel het binnenste van abrikozenpitten gebruikt als goedkoop alternatief. In Italië bestaat een soortgelijk koekje, Amaretti, dat met zoete amandelen wordt bereid. . . . →Lees alles | A sample text widgetEtiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa. Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan.
Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem,
suscipit in posuere in, interdum non magna. | |