Kippensoep is een soep gemaakt van kip, gestoofd met diverse andere ingrediënten. De klassieke kippensoep bestaat uit een heldere bouillon, vaak met stukjes kip of groenten, met toevoeging van vermicelli. Kippensoep heeft ook de reputatie als remedie voor verkoudheid en griep.
De kippensmaak van de soep is het meest nadrukkelijk wanneer de kip gestoofd wordt met groenten, zoals een mirepoix van ui, . . . →Lees alles Je hebt twee soorten asperges: groene en witte asperges. De jonge scheuten groeien onder de grond. De witte asperges worden al geoogst als ze nog onder de grond zitten. Zodra het eerste topje aan de oppervlakte komt worden ze geoogst. Groene asperges zijn wel al boven de grond gegroeid. De smaak is een beetje anders. In sommige landen zijn . . . →Lees alles
Recept voor: Chinese tomatensoep Omschrijving: Zoetzure tomatensoep zoals je de bij de chinees krijgt. Ingredienten 1 liter passata (tomatenpulp) 1 blikje tomatenpuree 1 potje kippenbouillon met kippenvlees 1/2 prei 3 cm gember in dunne plakjes gesneden 1 teentje knoflook, geperst 1 ei 2 eetlepels suiker 1 eetlepel maizena sambal en zout naar smaak Bereidingswijze Doe tomatenpulp en . . . →Lees alles Tomatensoep is een soep gemaakt met tomaten als hoofdingrediënt. Het kan warm of koud worden geserveerd, en gemaakt in vele stijlen. Het kan glad zijn in textuur, en er zijn ook recepten die brokken (of kleine stukjes) van tomaat gebruiken. Populaire toppings voor tomatensoep zijn zure room of croutons. Tomatensoep wordt gemaakt door het blancheren van verse tomaten, het verwijderen van de huid, dan mengen in een puree. . . . →Lees alles Vermicelli is Italiaans voor “kleine wormen”. Het is een traditionele vorm van deegwaren en iets dikker dan spaghetti.
In het 14e-eeuwse Italië, hadden lange pastas verschillende lokale namen. Toscaanse vermicelli werd orati genoemd in Bologna, minutelli in Venetië, fermentini in Reggio, en pancardelle in Mantua. De eerste vermelding van een vermicelli recept is in het boek De arte . . . →Lees alles Groentesoep is een soep met als belangrijkste ingrediënten de verschillende groenten. Bij eigengemaakte groentesoep is de basis van de soep vaak een bouillon getrokken van vlees, maar soms ook getrokken uit groenten en kruiden. Daar kunnen dan verschillende groenten aan toegevoegd worden, zoals wortelen, prei, bleekselderij of bloemkool. Dit wordt gedaan op een manier zodat geen enkele groente overheersend is. Als . . . →Lees alles
De meeste recepten voor paddestoelensoep zullen een kippenbouillon als ingredient hebben. Maar natuurlijk kan ook een groentebouillon gebruikt worden. Een paddestoelenbouillon is eigenlijk een groentebouillon variant. Paddestoelenbouillon / Champignons bouillon Voor 2 liter paddestoelenbouillon Deze smaakvolle bouillon met donkere kleur is een goede basis voor soepen en sauzen. 1 grote ui, gesneden 1 prei, gehakt 2 middelgrote wortelen, fijngesneden 500 gram witte champignons, in plakjes 100 gram gedroogde shiitakes 4 teentjes knoflook, gekneusd 6 takjes peterselie 2 . . . →Lees alles Uiensoep is al populair sinds de romeinse tijd. De soep is voedzaam en makkelijk en uien zijn altijd voldoende aanwezig. De moderne versie stamt uit Frankrijk in de 17de eeuw, gemaakt met brood, runderbouillon en gecaramelliseerde uien. De suikers van de uien caramelliseren als je de uien urenlang op een zacht vuur laat sudderen. Daarna worden de uien gedeglaceerd . . . →Lees alles
Koninginnesoep is een roomwitte, gebonden kippesoep, opgevrolijkt met enkele doperwtjes en stukjes wortel.
Van oorsprong gaan er geen koninginnen in, maar wel hanekammen. Dat is te lezen op de interessante site Coquinaria. De schrijfster overtuigt ons dat onze soep gebaseerd is op ‘potage à la reine’, en daarvan heeft ze een Frans recept uit de 16de eeuw. . . . →Lees alles Goulash of goelasj (Hongaars: Gulyás, Kroatisch: Gulaš, Roemeens: Gulaş, Pools: Gulasz, Tsjechisch: Guláš, Duits: Gulasch) is de Hongaarse nationale schotel en is een soep. De sterk ingedikte variant is een vleesstoofpot (in het Hongaars Pörkölt genaamd – dit is wat meestal goulash genoemd wordt). Er zijn veel varianten van goulash, bijvoorbeeld met rundvlees, schapenvlees, varkensvlees en vis. . . . →Lees alles
| A sample text widgetEtiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa. Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan.
Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem,
suscipit in posuere in, interdum non magna. | |