Deze gezonde koolsalade is pittig, knapperig en fris. Kombineert ideaal met gekruide aziatische rijst- en kipgerechten.
Recept voor 2 personen.
Griekse variant: gebruik peterselie en munt in plaats van kaneel, piment en komijn in de dressing.
Ideaal bij lamsvlees.
Recept voor: Rodekoolsalade met yoghurt dressing
Ingredienten
- Salade
- 1/4 rode kool fijngesneden
- 1 kleine ui zeer fijngesnipperd
- 1 grote rode of groene peper fijngesnipperd
- 1/2 theekop bleekselderij fijngesnipperd
- 1/2 limoensap (of citroensap)
- mespunt zout
- Dressing
- 1/2 theekop yoghurt
- 1/2 theelepel komijn
- 1 snufje kaneel
- 1 snufje piment
- 1 eetlepel verse koriander (of munt of 5 blaadjes fijngehakte rucola)
- 1 knoflookteentje uitgeperst
- mespunt zout
Bereidingswijze
- Meng eerst de dressing zodat deze alvast op smaak komt.
- Meng de salade. Laat alles afkoelen in de koelkast.
- Roer de dressing door de koolsalade voor het serveren.
Preparation time: 15 minute(s)
Number of servings (yield): 2
Leave a Reply