Het woord souvlaki betekent spiesje. Het is een spies van blokjes gemarineerd lams- of varkensvlees, dat op een houtskoolvuur wordt gegrild. In Griekenland wordt het vaak op een pitabroodje geserveerd, en dus zonder stokje gegeten. Hierbij wordt dan vaak friet en saus geserveerd.
Recept voor 2 spiezen
Recept voor: Souvlaki
Omschrijving: Souvlaki is een Griekse snack en bestaat uit een lamsspiesje op houtskool gegrild. De spies wordt zo gegeten of in een pitabroodje en soms bij patat.
Ingredienten
- 300 g mager lamsvlees (eventueel varkensschouder)
- ½ glas rode wijn
- 2 eetlepels citroensap
- 1 eetlepel gedroogde munt
- 1 eetlepel oregano
- 1 laurierblad
- 2 teentjes geperste knoflook
- 3 eetlepels olijfolie
- ½ theelepel tijm
- peper en zout
Bereidingswijze
- Meng alles in een grote kom tot een marinade.
- Snijd het vlees in blokjes en laat tenminste 3 uur gekoeld marineren.
- Rijg het vlees aan de satéstokjes.
- Grill de spiesjes gedurende 5 minuten.
Preparation time: 30 minute(s)
Cooking time: 10 minute(s)
Number of servings (yield): 2
Culinary tradition: Greek
Beoordeling
Leave a Reply