Souvlaki zelf maken

Het woord souvlaki betekent spiesje. Het is een spies van blokjes gemarineerd lams- of varkensvlees, dat op een houtskoolvuur wordt gegrild. In Griekenland wordt het vaak op een pitabroodje geserveerd, en dus zonder stokje gegeten. Hierbij wordt dan vaak friet en saus geserveerd.
Recept voor 2 spiezen

Recept voor: Souvlaki

Omschrijving: Souvlaki is een Griekse snack en bestaat uit een lamsspiesje op houtskool gegrild. De spies wordt zo gegeten of in een pitabroodje en soms bij patat.

Ingredienten

  • 300 g mager lamsvlees (eventueel varkensschouder)
  • ½ glas rode wijn
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 eetlepel gedroogde munt
  • 1 eetlepel oregano
  • 1 laurierblad
  • 2 teentjes geperste knoflook
  • 3 eetlepels olijfolie
  • ½ theelepel tijm
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Meng alles in een grote kom tot een marinade.
  2. Snijd het vlees in blokjes en laat tenminste 3 uur gekoeld marineren.
  3. Rijg het vlees aan de satéstokjes.
  4. Grill de spiesjes gedurende 5 minuten.

Preparation time: 30 minute(s)

Cooking time: 10 minute(s)

Number of servings (yield): 2

Culinary tradition: Greek

Beoordeling 5 stars:  ★★★★★ 1 review(s)

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.