Tabouleh (of Taboulé) is een salade uit de Libanese keuken. Het wordt als voorgerecht of bijgerecht gegeten.
Het gerecht bestaat uit bulgur, gesneden tomaten, peterselie met uien, bosui of sjalotten. Het geheel wordt overgoten met water, olijfolie en citroensap en vervolgens bestrooid met zout, peper en soms met pepermunt of kaneel.
Tabbūle betekent lichtscherp in het Syrisch-Libanees-Arabisch.
Tabouleh van couscous
Voor 4 Personen:
- 250 gram couscous
3 dl water
5 eetl olijfolie
2 eetl citroensap
peper en zout
1 rode ui (fijngesnipperd)
1 teentje knoflook (geperst)
1 rode spaanse peper (zonder zaadjes, fijngesneden)
2 tomaten (zonder zaadjes, in blokjes)
2 rode paprika
1 eetl basilicum (fijngehakt)
1 eetl koriander (fijngehakt)
1 eetl peterselie (fijngehakt)
Leg de paprika’s gedurende 15 minuutjes onder de grill. Keer ze regelmatig om. Haal ze uit de grill en bedek ze met een propere theedoek. Laat ze zo 5 minuutjes liggen zodat de damp het vel zacht kan maken. Je kan nu het vel makkelijk van de paprika’s halen. Verwijder de zaadjes en de zaadlijsten en snij de parika’s in blokjes.
Maak een dressing van de olijfolie en het citroensap en breng deze op smaak met peper en zout.
Doe de couscous in een kom en giet er het koude water op. Laat 5 minuutjes wellen. (In dit recept gebruiken we koud water opdat de couscous dan knapperig blijft).
Voeg de ui, knoflook, rode peper, tomaten en paprika bij de couscous en zet goed door elkaar. Roer er de dressing onder en de tuinkruiden.
Fris serveren.
Leave a Reply