Zelf een klassieke tonijnsalade maken

Tonijn salade is meestal een mix van tonijn uit blik en mayonaise. Hardgekookt ei, selderij en ui zijn ingrediënten die vaak worden toegevoegd. Het recept kan probleemloos aangevuld worden met extra groenten en fruit: komkommer, olijf, kappertjes, tomaat, bosuitjes, rode ui, geraspte wortel, stukjes appel, avocado etc. Thuisgemaakte tonijnsalade wordt vaak gedaan zonder eieren, omdat de eieren gekookt moet worden, terwijl de andere ingrediënten kant en klaar worden gekocht.

Tonijnsalade wordt regelmatig geserveerd met stukjes citroen, sla, tomaat, avocado of een combinatie van deze.
Tonijnsalade is ideaal voor op een pistolet, brood, sandwich, toastjes of in een wrap.
In België is er de schotel Pêches au thon, gemaakt van gehalveerde perziken gevuld met tonijnsalade.

Tonijnsalade bestaat nog niet lang en is een variant op de voorlopers kreeftsalade en kipsalade, vooral door de verspreiding van tonijn in blik vanaf 1903.

Recept voor: Tonijnsalade

Omschrijving: Tonijn salade is meestal een mix van tonijn uit blik en mayonaise. Hier het klassieke recept met selderij.

Ingredienten

  • 1 stengel bleekselderij
  • 1/2 rode ui fijngesnipperd
  • 1 blikje tonijn op water
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel yoghurt
  • grofgemalen peper en zout

Bereidingswijze

  1. Roer de mayonaise en de yoghurt door elkaar. Peper en zout toevoegen naar smaak.
  2. Snijd de bleekselderij in dunne plakjes en doe bij het mayonaise mengsel.
  3. Prik de tonijn in stukjes en roer losjes door de mayonaise.

Preparation time: 10 minute(s)

Number of servings (yield): 4

Beoordeling 5 stars:  ★★★★★ 1 review(s)

2 comments to Tonijnsalade

Leave a Reply to Sandra Cancel reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.