Een Waldorf salade wordt van oudsher gemaakt van verse appels, selderij en walnoten, met mayonaise, en meestal geserveerd op een bedje van sla als voorgerecht of een lichte maaltijd.
De salade werd voor het eerst gemaakt tussen 1893 en 1896 in het Waldorf Hotel in New York City (de voorloper van het Waldorf-Astoria Hotel, geopend in 1931).
Andere ingrediënten, zoals kip, kalkoen, druiven en gedroogde vruchten (bv. dadels of rozijnen) worden soms toegevoegd. Moderne versies van de salade veranderen de dressing in een gekruide mayonaise of een yoghurt dressing. Een variatie bekend als een Emerald Salade vervangt selderij met bloemkool. Ook worden soms sinaasappelschil en citroenenschil toegevoegd.
Recept voor: Waldorf salade
Omschrijving: Een Waldorf salade is een klassieke New Yorkse salade met appels, selderij, walnoten en mayonaise, geserveerd op een bedje van kropsla en gegeten als voorgerecht of een lichte maaltijd.
Ingredienten
- ½ kopje walnoten gehalveerd
- ½ kopje yoghurt
- 2 eetlepels light mayonaise
- 2 eetlepels gehakte verse bladpeterselie
- 1 theelepel honing
- ½ citroenschil geraspt
- gemalen zwarte peper
- 2 grote knapperige appels, zoals de Gala
- 2 ribben bleekselderij (met bladeren), gesneden in ½cm schijfjes (blad fijngehakt)
- ¼ kop rozijnen
- ½ citroen, geperst
- 1 kropsla
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Spreid de noten op een bakplaat en rooster in de oven gedurende 8 tot 10 minuten. Koel en breek de noten in kleine stukjes.
- Klop de yoghurt, mayonaise, peterselie, honing en citroenrasp in een grote kom en breng op smaak met peper.
- Snij de appels in tweeen en verwijder het klokhuis. Snij de appels met schil in dunne schijfjes. Doe de appel, bleekselderij en rozijnen in de kom en bestrooi met het citroensap, en meng de dressing erdoor.
- Als u klaar bent om op te dienen, de walnoten door de salade doen. Schik de slablaadjes op een grote schotel, of verdeel ze over 4 borden. Plaats de salade op de sla en dien op.
Preparation time: 15 minute(s)
Number of servings (yield): 4
Beoordeling
Leave a Reply